W niedzielę 27 lutego 2022 r. odbyła się szósta edycja Targu Regionalnego. Tym razem pogoda dopisała, więc na plac przy ul. Giełdowej 15 tłumnie ściągnęli Tarnowianie, aby oglądać, kosztować i kupować najlepszej jakości produkty od lokalnych dostawców.
Hitem lutowego Targu Regionalnego okazał się Fish Truck oferujący pyszne dania z lokalnych karpi, m.in. karpia pieca w warzywach, który który otrzymał główne wyróżnienie w ogólnopolskim konkursie na przysmak z karpia typu SLOW FOOD.
Nowością były też tradycyjnie wypiekane chleby od Pani Jolanty Sarat i zupełnie nowe stoisko z produktami greckimi Pana Bernarda Domagały. Oprócz tego jak zawsze dostępny był szeroki wybór pieczywa, serów, owoców, warzyw, przetworów i naturalnych kosmetyków. Kolejne wiosenne już spotkanie odbędzie się w niedzielę 27 marca 2022 r.