Już w najbliższą niedzielę – 24 marca odbędzie się wyjątkowy, Wielkanocny Targ Regionalny !
 
Będzie to doskonała okazja, aby zaopatrzyć się w produkty prosto od producentów, które wzbogacą świąteczny stół. W asortymencie niezmiennie sery, miody, chleby, soki, przetwory, ciasta i wiele innych.
Nasz stały wystawca, oferujący greckie przetwory przygotował dodatkową atrakcję. Będzie on serwował typowo greckie przysmaki, wśród których znajdą się m.in. pieczone szaszłyki prosto z grilla !
 
 
Podczas Targu Wielkanocnego odbędzie się wydarzenie pn. „Małopolski Koszyczek”, w związku z którym odbędą się degustacje i warsztaty dla przybyłych gości, a wśród nich:
degustacje dwóch małopolskich zup wpisanych na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi: krzonówki i zoproski. Zupy przygotuje Koło Gospodyń Wiejskich Joniny;
degustacje tradycyjnych wędlin wpisanych na listę produktów tradycyjnych, w tym m.in. szynki Podstolego czy kiełbasy Wiejskiej z Podstolic. Degustację przygotuje producent prezentowanych wędlin – firma Gawor;
warsztaty wykonywania ażurowych pisanek przeprowadzone przez tarnowską plastyczkę Dorotę Pacanowską.
 
Zaplanowano także dwa konkursy dla uczestników wydarzenia:
* konkurs wiedzy o małopolskich tradycjach kulinarnych i wielkanocnych;
* konkurs dla dzieci na ozdobę wielkanocną (np. pisankę, palemkę lub dekorację do koszyczka) – ozdobę należy samodzielnie wykonać w domu i przynieść ją na Targ Wielkanocny w godzinach 9.00 – 11.00, do biura organizacyjnego.
 
 
Serdecznie zapraszamy !