REKRUTACJA NA WARSZTATY SEROWARSKIE:
W warsztatach weźmie udział 10 osób – hodowców krów oraz osób zainteresowanych nauką wytwarzania sera, mieszkających w województwie małopolskim. Podczas warsztatów uczestnicy nauczą się wykonywać cztery rodzaje serów: świeży podpuszczkowy, sałatkowy w typie fety, grillowy w typie halloumi, oraz ser typu ricotta
Chętnych zapraszamy do wypełnienia karty zgłoszeniowej. Można ją przesłać mailowo na adres fundacja@tarr.tarnow.pl lub przekazać osobiście pod adresem: ul. Szujskiego 66, 33-100 Tarnów, pokój 107.
REKRUTACJA uczestników warsztatów rozpoczyna się od dnia 20 czerwca 2024 r. od godz. 08:00 i potrwa do 1 lipca 2024 r. do godz. 15:00.
W ramach realizacji projektu pn. „Małopolskie tradycje serowarskie” zaplanowano:
- zorganizowanie warsztatów serowarskich – 10 lipca na terenie Stanicy Turystycznej w Brniu,
- przeprowadzenie wydarzenia promującego małopolskie tradycje serowarskie – 28 lipca przy okazji Targu Regionalnego.
Zadanie jest realizowane w ramach otwartego konkursu ofert na realizację zadań publicznych Województwa Małopolskiego w obszarze kultury, sztuki, ochrony dóbr, kultury i dziedzictwa narodowego pn. „Zasmakuj w Małopolsce” w roku 2024.
Udział we wszystkich wydarzeniach będzie bezpłatny.
O udziale w Warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń, wg zasad: 1 zgłoszenie osobiste, 1 mailowe (naprzemiennie) oraz zasada pierwszeństwa osób zajmujących się hodowlą krów.
Do pobrania:
„Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego”