REKRUTACJA NA WARSZTATY SEROWARSKIE:

W warsztatach weźmie udział 10 osób – hodowców krów oraz osób zainteresowanych nauką wytwarzania sera, mieszkających w województwie małopolskim. Podczas warsztatów uczestnicy nauczą się wykonywać cztery rodzaje serów: świeży podpuszczkowy, sałatkowy w typie fety, grillowy w typie halloumi, oraz ser typu ricotta

 

Chętnych zapraszamy do wypełnienia karty zgłoszeniowej. Można ją przesłać mailowo na adres fundacja@tarr.tarnow.pl lub przekazać osobiście pod adresem: ul. Szujskiego 66, 33-100 Tarnów, pokój 107.

REKRUTACJA uczestników warsztatów rozpoczyna się od dnia 20 czerwca 2024 r. od godz. 08:00 i potrwa do 1 lipca 2024 r. do godz. 15:00.

 

W ramach realizacji projektu  pn. „Małopolskie tradycje serowarskie” zaplanowano:

  • zorganizowanie warsztatów serowarskich – 10 lipca na terenie Stanicy Turystycznej w Brniu,
  • przeprowadzenie wydarzenia promującego małopolskie tradycje serowarskie – 28 lipca przy okazji Targu Regionalnego.

Zadanie jest realizowane w ramach otwartego konkursu ofert na realizację zadań publicznych Województwa Małopolskiego w obszarze kultury, sztuki, ochrony dóbr, kultury i dziedzictwa narodowego pn. „Zasmakuj w Małopolsce” w roku 2024.

Udział we wszystkich wydarzeniach będzie bezpłatny.

 

O udziale w Warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń, wg zasad: 1 zgłoszenie osobiste, 1 mailowe (naprzemiennie) oraz zasada pierwszeństwa osób zajmujących się hodowlą krów.

Do pobrania:

KARTA ZGŁOSZENIA

REGULAMIN

 

„Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego”